Wednesday, 8 June 2011

Gelado de Morango »» Strawberry Ice cream


Este fim-de-semana fomos à praia da Vagueira e não resisti a comprar uma caixa de morangos. A Vagueira tem uma grande produção de morango (talvez das melhores do país), mas que infelizmente este ano foi gravemente afectada pelo mau tempo.Por isso este ano o morango está mais caro, mas continua delicioso.
Para mim não há morangos melhores.
O morango é um fruto que deve ser consumido pouco tempo após a apanha e com uma caixa de 2 quilos tinha que resolver rapidamente o que fazer. Uma parte comemos simples com um pouco de açúcar. Outra utilizei nos cupcakes que fiz no Domingo e o resto ...
Bem o resto transformou-se em mousse e em gelado. Para quem quiser experimentar esta é a minha receita:
 
This weekend we went to Vagueira beach and I couldn't resist buying a box of strawberries. Vagueira has a great strawberry production (perhaps one of the best in the country), but unfortunately this year it was severely affected by bad weather. That's why this year strawberries are more expensive but still delicious.To me there is no best strawberry. 
The strawberry is a fruit that should be consumed shortly after harvesting so I had to decide quickly what to do to a box with 4 and 1/2 pounds. Some we ate simple with a little sugar. Others were used for the cupcakes I made on Sunday and the rest ...

Well the rest was turned into mousse and ice cream. For those who want to try this is my recipe:


 Lava-se e corta-se em pedacinhos 1 Kg de morangos. 
Wash and cut into pieces 1 kg of strawberries.

 Colocam-se numa taça grande e trituram-se com a varinha mágica. Á parte bate-se 2 pacotes de natas com 350 gramas de açúcar.
Put them in a large bowl and mash them with a electric blender. On another bowl beat up 2 packages of cream with 350 g sugar.

Misturar bem.
Mix well.

E a mousse já está pronta. Eu costumo passá-la por um passador. É que as senhorinhas cá de casa não gostam de encontrar as sementinhas. Normalmente deixo uma porção para comermos como mousse e congelo o resto obtendo um gelado caseiro super delicioso.

And this is what you get: a mousse. I use to pass it through a sieve. Because the little ladies here at home do not like to find the seeds. Normally I leave a small portion to eat as a mousse and then I freeze the rest getting a delicious handmade icecream.



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